Feriecamp for Danmarks sejeste iværksætterspirer

2-dages feriecamp
for nysgerrige børn

Tak for en fantastisk sommercamp!

Hvad lærer børn på Kids Island?

Iværksætter- og innovationsmetoder

Omverdensforståelse

Kreativ problemløsning

Handlekraft & mod

Samarbejde

Det sker på campen

I løbet af to dage vil børn bl.a.:

  • Opnå forståelse for og arbejde entreprenant med verdensmålene
  • Lære at gå fra problem til idé og handling
  • Møde ægte iværksættere
  • Bygge prototyper i spændende materialer
  • Lege, gå på opdagelse, eksperimentere – og turde fejle
  • Møde nye venner på tværs af skoler
  • Gøre en forskel sammen med andre og for andre

Alle kan lære iværksætteri

Langt fra alle børn har en idé om, hvad iværksætteri er, når de starter. Og heldigvis er det heller ikke en forudsætning for at deltage. 

Det er nemlig et mindset vi giver dem gennem leg, fysisk aktivitet og masser af håndgribelige øvelser baseret på en gennemprøvet metode.

Så hvad enten man er en opfindsom Georg Gearløs eller en kreativ Pippi Langstrømpe, eller bare noget midt imellem, er der plads til alle børn med en god portion nysgerrighed i blodet. 

Hvad siger børnene?

Det har klart været en oplevelse og spændende at prøve noget nyt. Jeg har fået nogle gode idéer, som jeg helt sikkert vil prøve at bygge videre på med al den viden jeg har fået med herfra. Det er vildt, at man kan være sin egen lille iværksætter. Det er en oplevelse man skal prøve – det er virkelig fedt!
Hugo, 12 år
Deltager

Mød vores tidligere Inspiratorer

Ofte stillede spørgsmål

Nej. Det eneste det kræver er, at man er nysgerrig og åben overfor at prøve noget nyt og at man har lyst til at skabe noget, der har værdi for andre.

Akademiet er bygget op omkring en metode, hvor børnene går fra idé til handling henover 7 gange. Da hver camp derfor bygger ovenpå hinanden, og fordi man undervejs samarbejder i teams, håber vi at alle børn har mulighed for at komme hver gang. Det er klart sjovest og børnene får mest ud af det.

Nej, slet ikke. Alle børn starter med det samme udgangspunkt nemlig at blive introduceret til en mission, dvs. det problem, der skal løses. At udvikle iværksætter-idéer til problemet og validere dem er derfor en af de kompetencer som børnene får med sig fra akademiet. 

Vi er vilde med idéer og tror på, at der skal mange idéer til at få én god. Hvis man allerede har en idé hjemmefra, som man gerne vil gøre til virkelighed, lærer man metoden “fra idé til virkelighed” på iværksætterakademiet. Når man først har lært metoden kan man bruge den på sin egen idé derhjemme. Og vil giver meget gerne sparring til, hvordan man evt. kommer videre. På akademiet arbejder vi dog først og fremmest med de idéer, der bedst løser det konkrete problem, der lægges op til i missionen. 

Underviserne er frivillige studerende eller nyuddannede, der brænder for iværksætteri og børn. De er rekrutteret fra mellemlange og videregående uddannelser og trænet i Kids Island-metoden og engagementets didaktik. 

Niks. Det lader vi vores venner i Coding Pirates om. På Kids Island fokuserer vi på iværksætterprocessen, dvs. hvordan man går fra idé til handling – med eller uden teknologi.

Vi introducerer dog børnene for teknologiforståelse undervejs i processen ved at  “sætte strøm” til deres idéer og undersøge, hvordan ny teknologi, som fx Virtual Reality kan give deres idé endnu mere flyvehøjde. 

Der er 3-4 voksne tilstede på alle camps, som vil stå for facilitering, praktik og sparring undervejs. 

Helst ikke 😉 Kids Island er en “forældre-fri” ø, hvor børn kan drømme stort, eksperimentere og lege uden at skulle forholde sig til alt for mange voksne. Til gengæld får forældre mulighed for at deltage på den afsluttende camp, hvor børnene præsenterer deres idéer.