Træn dine iværksættermuskler

Fra idé til handling på 7 uger

Man kan gå til spejder, fodbold og svømning i fritiden – så hvorfor ikke iværksætteri?

Det kan man nu på Kids Island Academy!

Kids Island er en ø – et frirum, hvor alt kan ske og hvor børn i alderen 10-13 år kommer fordi de synes det er sjovt at udforske, få idéer, eksperimentere, bygge og komme tættere på virkeligheden.

Her lærer de at tænke og handle som ægte iværksættere med udgangspunkt i verdensmålene. 

Det hele sker gennem legende læring, fysisk bevægelse og spændende møder med virkeligheden over i alt 7 gange på 7 uger.

 

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her og få besked når vi åbner for nye akademier og camps.

Lyngby

Frederiksberg

Solrød

Start: 11. marts 2021 kl. 16-18 og syv torsdage frem

Start: 12. januar 2021 kl. 16-18 og syv tirsdage frem

Start: 10. marts 2021 kl. 16-18 og syv onsdage frem

Hvad lærer børn på Kids Island?

Iværksætter- og innovationsmetoder

Omverdensforståelse

Kreativ problemløsning

Handlekraft & mod

Samarbejde

Hvad sker der på akademiet?

I løbet af syv gange vil børn bl.a.:

  • Opnå forståelse for og arbejde entreprenant med verdensmålene
  • Lære at gå fra problem til idé og handling
  • Møde ægte iværksættere
  • Bygge prototyper i spændende materialer
  • Lege, gå på opdagelse, eksperimentere – og få mod til at turde fejle
  • Møde nye venner på tværs af skoler
  • Gøre en forskel sammen med andre og for andre

Alle kan lære iværksætteri

De færreste børn har en idé om, hvad iværksætteri er, når de starter. Og heldigvis er det heller ikke en forudsætning for at deltage. 

Det er nemlig et mindset vi giver dem gennem leg, fysisk aktivitet og masser af håndgribelige øvelser baseret på en gennemprøvet metode.

Så hvad enten man er en opfindsom Georg Gearløs eller en kreativ Pippi Langstrømpe, eller bare noget midt imellem er der plads på øen til alle børn med en god portion nysgerrighed i blodet. 

Hvad siger børnene?

Billede20

Jeg har lært super meget om iværksætteri og sammenhold. Og så har jeg brugt mit hoved rigtig meget til at komme op med nye idéer. Jeg vil rigtig gerne prøve det igen - og det var fedt at lære nogle nye mennesker at kende. Det var virkelig sjovt og en spændende dag.

Andrea, 10 år
Deltager
Billede21

Det har klart været en oplevelse og spændende at prøve noget nyt. Jeg har fået nogle gode idéer, som jeg helt sikkert vil prøve at bygge videre på med al den viden jeg har fået med herfra. Det er vildt, at man kan være sin egen lille iværksætter. Det er en oplevelse man skal prøve – det er virkelig fedt!

Hugo, 12 år
Deltager
Ikke-navngivet

Det har været spændende at skulle prøve at finde sin indre superhelt. Det bedste ved dagen har været at præsentere opfindelserne. Der kom mange sjove ting frem. Det var lidt ligesom skole, men bare next level. Og sjovere.

Alexander, 10 år
Deltager
Elias

Det hele har været sjovt! Især når vi fik besøg fra iværksættere som kom ud og fortalte og når vi var ude og undersøge ting og interviewe personer. Det var også sjovt at være sammen med nye mennesker. Vi har også fejlet et par gange mig og min gruppe, og det lærer man jo også af

Elias, 12 år
Deltager

Mød vores tidligere Inspiratorer

Ofte stillede spørgsmål

Nej. Det eneste det kræver er, at man er nysgerrig og åben overfor at prøve noget nyt og at man har lyst til at skabe noget, der har værdi for andre.

Akademiet er bygget op omkring en metode, hvor børnene går fra idé til handling henover 7 gange. Da hver camp derfor bygger ovenpå hinanden, og fordi man undervejs samarbejder i teams, håber vi at alle børn har mulighed for at komme hver gang. Det er klart sjovest og børnene får mest ud af det.

Nej, slet ikke. Alle børn starter med det samme udgangspunkt nemlig at blive introduceret til en mission, dvs. det problem, der skal løses. At udvikle iværksætter-idéer til problemet og validere dem er derfor en af de kompetencer som børnene får med sig fra akademiet. 

Vi er vilde med idéer og tror på, at der skal mange idéer til at få én god. Hvis man allerede har en idé hjemmefra, som man gerne vil gøre til virkelighed, lærer man metoden “fra idé til virkelighed” på iværksætterakademiet. Når man først har lært metoden kan man bruge den på sin egen idé derhjemme. Og vil giver meget gerne sparring til, hvordan man evt. kommer videre. På akademiet arbejder vi dog først og fremmest med de idéer, der bedst løser det konkrete problem, der lægges op til i missionen. 

Underviserne er frivillige studerende eller nyuddannede, der brænder for iværksætteri og børn. De er rekrutteret fra mellemlange og videregående uddannelser og trænet i Kids Island-metoden og engagementets didaktik. 

Niks. Det lader vi vores venner i Coding Pirates om. På Kids Island fokuserer vi på iværksætterprocessen, dvs. hvordan man går fra idé til handling – med eller uden teknologi.

Vi introducerer dog børnene for teknologiforståelse undervejs i processen ved at  “sætte strøm” til deres idéer og undersøge, hvordan ny teknologi, som fx Virtual Reality kan give deres idé endnu mere flyvehøjde. 

Der er 3-4 voksne tilstede på alle camps, som vil stå for facilitering, praktik og sparring undervejs. 

Helst ikke 😉 Kids Island er en “forældre-fri” ø, hvor børn kan drømme stort, eksperimentere og lege uden at skulle forholde sig til alt for mange voksne. Til gengæld får forældre mulighed for at deltage på den afsluttende camp, hvor børnene præsenterer deres idéer.